Postprzez Gość » 08 Sie 2011, 15:09
Ale słuchaj o co Ci chodzi?? Obraziłam Cię ? O to przepraszam, że Twoja duma została obrażona....
Tak i takie jest moje zdanie.
To, że jeszcze nie kupiłam tego miejsca nie znaczy, że mnie na nie nie stać po takiej cenie jaka jest obecna. Stwierdziłam, że jest cholernie drogo za jakieś miejsce w hali garażowej, gdzie z jednej i drugiej strony masz sąsiadów, nie jesteś oddzielony żadnym murem itp. A skoro Ty masz tyle kasy, to kupuj i się ciesz, że masz jako jeden z pierwszych miejsce, a jak przyjdzie jakaś promocja to pluj sobie w twarz, że nie poczekałeś paru miesięcy, żeby chociaż trochę zaoszczędzić. A promocja przyjdzie. Jak mieszkania wszystkie się sprzedadzą, bo właśnie deweloper liczy na takich, którzy z obawy, że będzie za parę miesięcy wszystko wykupione, polecą do biura i kupią miejsce, a właśnie ludzie moim zdaniem, którzy potrafią trzeźwo kalkulować wstrzymają się z kupnem, a miejsce nie jest to niezbędna rzecz do życia, no chyba, że ktoś strasznie obawia się o swoje auto.
I moje zdanie jest takie, że tylko głupek teraz kupi takie miejsce. Tak a jak uznam, że w danym momencie warto kupić miejsce to je kupie, bo dla mnie cena będzie adekwatna do miejsca. A poza tym nawet jakby mieli zejść z ceny 5-10% to jakiś pieniądz jest zaoszczędzony, i w zamian możesz kupić sobie coś innego, a nie dwa paski namalowane na betonie o pow. 15m2. Największe miejsce jakie mają ma ok. 26m2 i kosztuje 38 tyś - cena wygórowana aż nad to, dlatego czekam na promocję.