Z ARCHIWUM X- CZYLI DZIWNE ZJAWISKA OSIEDLOWE

Bieżące sprawy mieszkańców osiedla

Z ARCHIWUM X- CZYLI DZIWNE ZJAWISKA OSIEDLOWE

Postprzez ROESIA » 14 Lis 2011, 10:55

NA NASZYM PIEKNYM KRÓLEWSKIM OSIEDLU DZIEJĄ SIĘ OSTANIO RZECZY MAŁO PRZYJEMNE. NIEDAWNO Z KLATKI G WYPAROWAŁ DOMOFON, CO W SUMIE JEST NAJBARDZIEJ PRZYZWOITE. CO NIEKTÓRZY WŁAŚCICIELE NIE SPRZĄTAJĄ PO SWOICH PUPILKACH, KTÓRE ROBIĄ GDZIE POPADNIE- POSTAWIĄ KLOCKA KOŁO BRAMKI , SIKNĄ SOBIE W WINDZIE....(NAJWIĘKSZE NATĘŻENIE W OKOLICACH KLATKI A), ZAUWAŻONO TAKŻE ZWIERZĘTA ODDAJĄCE MOCZ NA DZIEDZIŃCU. Z KOLEI DZIŚ O PORANKU W KLATCE A ZAOBSERWOWAŁAM TAKIE ZJAWISKO PARANORMALNE. DOSŁOWNIE RZECZ UJMUJĄC DRUGIE DRZWI WEJŚCIOWE DO KLATKI, POSADZKA PRZED WÓZKARNIĄ , PODJAZD Z KOSTKI BRUKOWEJ ORAZ KRATKA ZOSTAŁY MISTERNIE OBSMAROWANE KUPĄ .NIE WNIKAM CZYJA TO KUPA. NIKOGO ZA RĘKĘ NIE ZŁAPAŁAM. BYĆ MOŻE JEST TO CHAMSKI ŻART KOGOŚ POSTRONNEGO, BYĆ MOŻE NIE...JEDNO JEST PEWNE - TE WSZYSTKIE ZDARZENIA AŻ PROSZĄ SIĘ O ZAINSTALOWANIE MONITORINGU NA OSIEDLU. WYKONAŁAM DZIŚ MIŁY TELEFON DO SPÓŁDZIELNI, ABY POINFORMOWANO ZARZĄD WSPÓLNOTY O KONIECZNOŚCI ZWOŁANIA ZEBRANIA, NA KTÓRYM MA BYĆ PORUSZONY TEMAT MONITORINGU. UWAŻAM ŻE DLA BEZPIECZEŃSTWA MIESZKAŃCÓW POWINIEN BYĆ ON ZAŁOŻONY. ALE NIE TYLKO DLA BEZPIECZEŃSTWA, ALE I DLA ZACHOWANIA KULTURY. PRZYDAŁYBY SIE TAKŻE POJEMNIKI NA ODCHODY DLA ZWIERZĄT. A WY CO NA TEN TEMAT SĄDZICIE- PISZCIE!!!
ROESIA

Re: Z ARCHIWUM X- CZYLI DZIWNE ZJAWISKA OSIEDLOWE

Postprzez PROXY » 18 Lis 2011, 09:27

Zgadzam się - tez widziałem jedną z klatek wysmarowana psią kupa... co do wyprowadzania psów na dziedzińcu osiedla to niektórym właścicielom (zwłaszcza) mniejszych piesków wydaje sie chyba, że ich pupilki robią takie miniaturowe kupki że to nie przeszkadza.... bo inaczej nie jestem w stanie pojąć tej ignorancji... Ostatnio byłem świadkiem jak jakiś mały kundelek pozostawiony bez kagańca przy osiedlowym sklepie spożywczym pogryzł (3-letnie?) dziecko. Przecież małe pieski nie gryzą...

Przy okazji chciałbym zwrócić uwagę i poprosić "palaczy" o powstrzymanie się z paleniem papierosów w klatkach schodowych i windzie.
PROXY

Postprzez PROXY » 19 Lis 2011, 09:08

Co sie stało z huśtawkami na placu zabaw? Obydwie zniknęły.... :?:
PROXY

Postprzez Tytus » 20 Lis 2011, 09:20

Zeby sasiad sasiadowi kiepy podrzucal na balkon to juz jest szczyt chamstwa ludzie nie macie popielniczek? Przyjdz zapukaj to ci pozycze a nawet kupie jezeli cie nie stac masakra spodziewalem sie wyzszego poziomu kultury no coz nie da sie od tego uciec zal.
Tytus

Postprzez XYZ » 22 Lis 2011, 17:42

Chciałabym poruszyć tematy: CISZA NOCNA i SYF NA OSIEDLU!!!
W klatkach został powieszony regulamin Wspólnoty, odnosił się m.in. do ciszy nocnej i prac remontowych. Nie dość, że kartki zginęły z tablic błyskawicznie, to jeszcze chyba nie wszyscy zrozumieli regulamin.
Dzisiaj w nocy ok. 00.30 a 1 w okolicach klatki G jakiś IDIOTA wiercił (nieważne że przez chwilę, chodzi o fakt) i stukał. Szczyt chamstwa i głupoty. Ta osoba chyba nie rozumie, że nie mieszka w domu, ale w bloku i inni chcą spać!! bo niestety rano idą do pracy :cry: .
Tak ciężko się dostosować do godzin: 8-21?
Drugi temat: syf na osiedlu.
W klatkach, windach, na podwórku, wszędzie są kiepy. Ciągle w klatkach i windach śmierdzi petami. Tak fajnie się robi sąsiadom komorę gazową, czy palacz nie może wytrzymać chwilki i zapalić lub dopalić papierosa na zewnątrz?
Dodatkowo dziwne płyny, papierki i inne drobiazgi zostawione przez sąsiadów. Zastanawiam się, czy te osoby w domu też tak "dbają o porządek". Wstyd, niby jesteśmy dorośli, a nie potrafimy dbać o czystość na własnym osiedlu. Przecież są śmietniki na podwórku!!
XYZ

Postprzez Tytus » 23 Lis 2011, 14:36

Zgadzam sie z przedmowca w 100% niektorzy lokatorzy nie dbaja o spokoj i cisze innych i urzadzaja sobie potancowki albo karaoke po 22 w mieszkaniach i nie mysla w ogole o tym ze moze sasiad ma male dzieci moze idzie jutro do pracy ale nie choc pokazemy im ile mamy basu w swoim kinie domowym i łup łup az mury sie trzesa super pogratulowac dojrzalosci
Tytus

Postprzez PROXY » 24 Lis 2011, 15:58

W klatce G na pewno jest ktoś taki co robi w Niedziele i w poznych godzinach... co do umytych okien na klatkach to jestem zaskoczony bo 2 dni temu chyba zostały umyte! Huśtawki zostały zdjęte przez kogoś ze wspólnoty mieszkaniowej....

Jeśli chodzi o kiepy to jest ich masa na chodnikach i trawnikach na dziedzińcu osiedla... żenada - już nie wspomne o tych robotnikach i lokatorach ktorzy pala fajki na klatce!

Mówicie że zniknęły kartki z regulaminem osiedla.... współczuje jakich macie sąsiadów klatkach.
PROXY

Wróć do Sprawy osiedla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: 4 oraz 0 gości

https://podlaczanie-kuchenek.pl